Bli pilot för en dag

 

Pilot, ett yrke som många beundrar. Barn drömmer ofta om att bli pilot för att känna hur det är att flyga. Inte flyga som i flyga ett plan, utan flyga som fåglar gör. En önskan som för många inte blir uppfyllelse. Visst har man åkt på semester några gånger och åkt flygplan dit, men det är annorlunda att faktiskt styra planet. Det är annorlunda att känna att man har kontroll över vingarna. Man får en oerhört stor respekt för fordonet och vad som krävs för att faktiskt hålla sig i luften.

 

Man behöver faktiskt inte bli pilot för att känna på hur det är att flyga. I flera städer finns möjlighet att testa vara pilot för en dag vilket innebär att du får flyga ett plan själv. I paketet ingår genomgång av flygteori samt hur flygplanet fungerar, en flyglektion där du själv tar kontroll över flygplanet (med hjälp av flygläraren) och landning på två olika flygplatser. Har du drömt om att bli pilot så är  detta kanske till och med första steget mot ett flygcertifikat. Om inte annat så får du en större inlevelse i hur en pilots vardag ser ut och hur det känns att flyga på riktigt.

 

Den här upplevelsen fungerar perfekt som present vid olika tillfälle: jul, födelsedag, alla hjärtans dag, examen, student, när någon fått ett nytt jobb, när du vill unna dig själv en gåva, bröllop och kanske till och med påsk. Att flyga passar helt enkelt när som helst, och vem som helst. Däremot borde man kanske undvika att ge det i gåva till en höjd- eller flygrädd person.

 

Men hur ska man egentligen hinna med en sån här upplevelse? Är man exempelvis företagare så är det svårt att skapa mer tid. Vi har därför ett tips som vi rekommenderar de flesta företag: skaffa en godkänd revisor. Då slipper du i alla fall oroa dig över att saker och ting inte ser bra ut.