Förnya Friskhetsintyg

Det som du måste tänka på när du har flygcertifikat är att du måste gå på regelbundna läkarbesök hos flygläkaren för att kunna förnya ditt Medical-intyg. Nödvändigt ont tyvärr men samtidigt kan du se det som ett kvitto på att du mår bra och har hälsan i behåll. Priserna kan variera mellan läkarna men priserna brukar ligga på 1 000 till 2 000 kronor.

medical-certificateVi på Ahflightschool.se kan rekommendera vår flygläkare, Nils Nilsson, han praktiserar på SUS Skånes Universitetssjukhuset i Malmö. Priset hos Nils kostar 1 400 kronor om du kan påvisa att du flyger hos Agflightschool.se men det kan förekomma extra kostnad om du behöver ett EKG eller ett audiogram.

Bokning sker per telefon, SMS eller e-post till 0733-33 44 55 eller flightdoctor@ahflightschool.se

Det går också utmärkt att utan tidsbokning maila eller ringa Nils med frågor kring flygmedicin. Han hälsar: ”Ring/fråga hellre i onödan och få det rätt på en gång istället för att hitta på egna lösningar som eventuellt har graverande konsekvenser!”

Flygrädsla

Det finns hjälp att få mot sin flygrädsla. Då kan du gå kursen ”Våga flyga”!

Tanken med kursen är att ge dem som går kursen ökad kunskap i hur det är att manövrera ett flygplan och vad det innebär med att lära sig om det fysiska hur ett plan fungerar, meterologi, hur det påverkar kroppen, flygningens egenskaper och framför allt få bättre självförtroende i flygsammanhang.

flygradslaDu får verktyg hur du ska dämpa obehagskänslorna, öka kunskapen vad som händer med din kropp vid en flygning, tips och metoder för att minimera din stress, mentala träningsverktyg för att kunna minska eller helt ta bort din rädsla/oro som gör att du inte vågar flyga. Och hindrar dig att få en trygg och harmonisk flygresa.

Det hade väl varit skönt att utan några problem gå ombord på ett flygplan, sätta sig och njuta av resan? Händer det att du ser till att undvika situationer, arbete, uppdrag eller semester som innebär flygresor? Du kan säkert hålla med, med din förnuftiga sida hos dig. Det är en onödig begränsning! Det spelar ingen roll vad som ligger bakom din rädsla/oro eller hur du hanterar idag. Det som är viktigaste för dig är att DU själv vill ha en förändring!

Vi erbjuder fyra kvällsträffar i en grupp med fyra till åtta personer. Detta inkluderarar inte flygtillfället. På träffarna så kommer vi arbeta med olika verktyg så att du kan ersätta din orationella flygrädsla mot att du ska kunna känna en trygghet i att flyga utan rädsla. När man flyger så finns bara två val, flyga eller inte flyga. Finns inget mellanting. Att du jobba med din rädsla tar olika långt tid för olika personer. Så det finns inget som är rätt eller fel. Under tiden till du till 100 % inte känner någon rädsla får du nytta av dem verktygen vi kommer erbjuda dig. Så därför kommer vi gå genom alla steg från att gå på ett flygplan, flyga och tills vi har landat. För det är det som gör att det kommer bli lättare för dig att komma över din flygrädsla.

LAPL certifikat

Ahflightschool.se är en av få som kan erbjuda den nya förenklade flygcertifikater LAPL, Light Airplane Pilot License.

Detta är till för dem som vill skaffa sig behörighet att flyga i mörker, bogsera med mera. Hos oss kan man göra detta sedan maj i år.

LAPL gör att du får en kortare utbildningstid då det endast kräver 30 timmars flygskola utbildningsstegejämfört med 45 timmar för PPL, Private Pilot License. Det innebär att du kan flyga lättare flygplan max upp till 2 000 kilo, typ som de skolplanen som vi har, Piper och Cessna. Och med maxantal av personer om fyra inklusive piloten.

Om du vill ta LAPL-certifikat istället för ett PPL innebär att alla UL – piloter, Ultra Light, har fått en snabbare väg att få ett certifikat. De får tillgodoräkna sig upp till 15 timmars flygtid fån de timmar de har med sina UL – flygplan. Det enda du behöver göra att testflyga med en av våra flyglärare så de kan avgöra hur många timmar du kan förkorta din flygcertifikatsutbildning med.

IFR-klassade

Klubbens samtliga flygplan är nu IFR-klassade!

banner_flygradslaEfter den senaste uppdateringen av SE-GPN så är klubbens samtliga flygplan IFR-klassade och därmed tillgängliga för instrumentflygning. Vilket säkert många ha nytta av.

Planen har samtidigt fått en hel del uppdateringar enligt nedan:

  • GNS 430 monterad som COM/NAV1 med indikator
  • KX155 med indikator som COM/NAV 2
  • Alla antennkablar är ersatta
  • Ny Audiopanel Garmin GMA 340 med nya kablar
  • Lagad DME
  • Reparerad Autopilot och rollservo och dessutom Nav-coupler
  • Förarstolar omklädda med skinn
  • Ny motor, startmotor, el pump med mera

Ungdomsflyg

Nu kommer vår nya satsning Ungdomsflyg, som vänder sig till ungdomar i gymnasieåldern, Äventyret börjar tisdag 1 dec kl. 18.00 i klubbhuset på Sturup och att man kan anmäla sig och ställa frågor till info@ahflightschool.se

Äventyret går ut på att ungdomar får prova på att styra ett plan. Få känna tjusningen över att få vara uppe bland molnen. Rent av bli sugna på att bli en ung pilot. De får även lära sig teori om luftmotsstånd, räkna ut flygrutter och hur mycket flygbränsle det går åt för den planerade flygturen och så vidare. Helt nytt äventyr och en erfarenhet rikare!