För den som drömmer om att bege sig upp i luften och kunna glida runt, fri som en fågel, finns det förvånansvärt många ställen att vända sig till för att förverkliga drömmen. Så varför ska man vända sig till en privat flygskola, och vad är fördelen med att flyga hos ahflightschool? Vi kommer att besvara de frågorna så att du kan lära känna oss, och förhoppningsvis kommer du att vilja testa dina vingar hos oss framöver så att vi kan lära känna dig!

Alltid hög säkerhet

En vanlig missuppfattning när det gäller att flyga med en privat flygskola är att det är mindre säkert än att flyga på en ATO (Approved Training Organization, dvs. utbildningsorganisation) – Och så är givetvis inte fallet. Faktum är att samtliga tillstånd för både ATOs och registrerade flygskolor utfärdas av Transportstyrelsen, och därmed uppfyller samma krav på säkerhet. Det är därtill givetvis samma krav på kvalitet som gäller oavsett var man väljer att ta sina flyglektioner. Hos oss på ahflightschool.se kan vi utlova utbildning av allra högsta kvalitet, och våra lärare är därtill passionerade och kan göra din utbildningstid till ett trevligt minne.

Att flyga med en privat flygskola är med andra ord precis lika säkert som att lära sig flyga på annat håll, och medför även en rad andra fördelar: Att vi har en relativt liten mängd flygplan innebär till exempel att våra mekaniker alltid har full koll på deras status, och att de kan ge varje enskilt plan den uppmärksamhet som planet behöver samt förtjänar. En annan fördel som finns är dessutom

Mer personligt

En fördel med att vända sig till en privat flygskola för att ta flyglektioner är givetvis att det blir en väldigt personlig upplevelse där man lär känna sin lärare. Att lära känna den person som ska guida dig genom luften bidrar till att man känner sig bekväm under resans gång, vilket givetvis gör att man kan ta till sig utbildningen på ett annat sätt. Känner sig väl bemött är det alltid enklare att ta till sig det som lärs ut, och man kan lita på att bli väl bemött hos oss. Fastän det är samma professionella standarder som gäller när man flyger privat är det ändå något speciellt med den personliga miljön: När man flyger privat blir man så att säga del av familjen.

privat flygskolaÄven de miljöer du vistas i under din utbildning har en personlig touch, och vi kommer att vara med dig varje steg längs vägen för att guida dig hela vägen från första teorilektionen tills du klarar ditt slutliga certifieringsprov. Därefter kan du givetvis även boka in flygtid med oss för att fräscha upp minnet, samt för att förlänga giltighetstiden för ditt certifikat. Och när du vill bege dig upp i något av våra plan vet du alltid var du hittar oss på Malmö flygplats, så du är alltid välkommen tillbaka för att flyga med oss. Fast när du väl har tagit våra kurser kan du givetvis bege dig var du vill, för det är bara fantasin som sätter gränser när du bemästrat skyarna.